Winactie (afgelopen): e-book – Schilderslief – Simone van der VlugtWinactie

9789026346194

amboanthosEind augustus is bij uitgeverij Ambo Anthos het nieuwe boek van Simone van der Vlugt verschenen. Schilderslief gaat over Geertje Dircx, de verguisde minnares van Rembrandt.
Ik mag van dit historische boek een e-book verloten.

Samenvatting
Op een julidag in 1650 wordt Geertje Dircx door het vroedschap van Amsterdam aangehouden, in een koets getrokken en voor twaalf jaar opgesloten in het spinhuis van Gouda. Van een proces is geen sprake: ze wordt monddood gemaakt. Haar geliefde Rembrandt van Rijn heeft daartoe opdracht gegeven. Vanuit het spinhuis blikt Geertje Dircx terug op haar leven. Ze is van eenvoudige komaf, wordt jong weduwe, maar weet zich te redden door als kindermeisje voor een welgestelde familie in Hoorn te werken. Als die betrekking eindigt, gaat ze naar Amsterdam en treedt ze in dienst bij Rembrandt van Rijn. Hij zoekt een kindermeisje voor zijn zoon Titus, omdat zijn vrouw Saskia ernstig ziek is. Na Saskia’s dood bestiert Geertje al snel het hele huishouden, zorgt voor Titus en voor de eenzame Rembrandt. Jarenlang leven ze als een getrouwd paar, en Rembrandt geeft haar de sieraden uit Saskia’s erfenis. Maar op een gegeven moment blijkt zijn liefde voor Geertje niets meer waard. Geertje laat het er niet bij zitten en klaagt de beroemde schilder aan. Simone van der Vlugt over Schilderslief: ‘Het valt me op dat in het herdenkingsjaar van Rembrandt zijn liefdesrelatie en conflict met Geertje Dircx nergens ter sprake komen. Alsof men het daar liever niet over heeft, omdat het een heel ander licht op Rembrandt werpt. Maar ik vind het vooral belangrijk dat er eerherstel voor Geertje komt.’

Je kunt meedoen voor het e-book door te reageren onder dit bericht. Of door te reageren onder het bericht op de Facebook pagina van Connie’s Boekenblog.

Tot en met 24 september 2019 kun je reageren om kans te maken op het boek.

De winactie is alleen voor adressen in Nederland en België.

Als de winnaar bekend is gemaakt heb je één week om te reageren, anders wordt er een nieuwe winnaar gekozen.

Ik stuur het adres van de winnaar naar de uitgever en die stuurt de link naar het e-book op. 

Succes

Een like van mijn Facebook pagina is niet verplicht, maar zou ik wel zeer op prijs stellen.

27 antwoorden
 1. Meepraten?
  Meepraten? zegt:

  Net nu ik eind september een nieuw boek voor de leesclub uit mag zoeken, lees ik deze kans op dit e-Book van Simone van der Vlugt. Laten we als deelnemers van de leesclub nu allemaal in Gouda wonen! En in Gouda start in november de Rembrandt Rejected tentoonstelling die geopend wordt door niemand minder dan Simone van der Vlugt. Ik wil graag meeloten voor dit boek, ook voor de andere deelnemers van de leesclub! Om dit boek samen te lezen!

  Beantwoorden
 2. Tanneke
  Tanneke zegt:

  Voor dit ebook mag je voor mij een lootje in de mand doen. Heel benieuwd naar deze historische roman van Simone van der Vlugt. Al heel wat positieve reacties op dit boek gezien, dus ja welke leesfanaat kan het dan weerstaan…….?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.