Winactie (afgelopen): Emma wil leven – Josha ZwaanWinactie

Onlangs plaatste ik mijn bespreking van het boek Emma wil leven. Een boek dat diepe indruk op mij gemaakt heeft.

Van uitgeverij Ten Have mag ik drie boeken hier verloten op mijn blog.

Tekst achterflap

Emma is twaalf als de diagnose anorexia wordt gesteld. Jarenlang strijd ze tegen deze eetstoornis, tot ze het absolute dieptepunt bereikt. Uiteindelijk vertrekt ze in april 2016 naar Portugal voor een intensieve behandeling. Want Emma wil maar één ding: Leven.
Maar het monster van haar ziekte laat haar niet meer los. Na drie weken overlijdt ze, achttien jaar jong.
Emma wil leven is gebaseerd op de veelbekeken documentaire van Jessica Villerius. Het boek diept het verhaal van Emma uit.
Auteur Josha Zwaan bekeek de vele uren filmmateriaal en sprak met Emma’s ouders, zus, vriendinnen, docenten, artsen en behandelaars. Hun perspectieven worden afgewisseld met dagboekfragmenten en brieven van Emma zelf.

Het boek geeft een indringend beeld van de impact van anorexia maar vooral ook van de liefde- en hoopvolle manier waarop iedereen geprobeerd heeft Emma te helpen.

Je kunt meedoen voor deze prijs door te reageren onder dit bericht. Of door te reageren onder het bericht op de Facebook pagina van Connie’s Boekenblog.

Tot en met 24 maart 2019 kun je reageren om kans te maken op het pakketje.

De winactie is alleen voor adressen in Nederland en België.

Als de winnaar bekend is gemaakt heb je één week om te reageren, anders wordt er een nieuwe winnaar gekozen.
Ik verstuur het pakket met post.nl en daarna neem ik geen verantwoording meer voor het pakket.

Succes

Een like van mijn Facebook pagina is niet verplicht, maar zou ik wel zeer op prijs stellen.

71 antwoorden
 1. Danielle
  Danielle zegt:

  Dit is zo’n aangrijpend verhaal. Ik heb de documentaire gezien met tranen in mijn ogen. Afschuwelijk verhaal maar heel goed om te weten dat deze ziekte nog steeds aanwezig is. Ik zou het verhaal heel graag in het boek willen lezen.

  Beantwoorden
 2. Clau-dya
  Clau-dya zegt:

  Dit verhaal mag nooit vergeten worden en een goede les zijn voor ander meisjes/vrouwen en zou verplichte leeskost op school moeten zijn, zo wil ik ook graag dit boek aan mijn tienerdochter meegeven met deze actie.

  Beantwoorden
 3. Jeanne
  Jeanne zegt:

  Ik heb lang geleden op tv gezien wat anorexia patienten zien als ze in de spiegel kijken. Dat hadden ze erg mooi gevisualiseerd. Eigenlijk is het een grote mindfuck die niet of heel moeilijk te doorbreken is. Heel ingrijpend. Ik doe graag mee.

  Beantwoorden
 4. Micky Besselink
  Micky Besselink zegt:

  Ik heb de documentaire op tv gezien. Heel heftig. Een prachtige meid die, het ondanks alle hulp, niet redt. Ik doe dus graag mee voor dit boek

  Beantwoorden
 5. Tanneke
  Tanneke zegt:

  Heftig boek waar ik zeker in geïnteresseerd ben. Goed om via dit boek wat meer te weten te komen over de impact die deze ziekte heeft op zowel de zieke als zijn/haar omgeving.

  Beantwoorden
 6. AngeliqueOpDenVelde
  AngeliqueOpDenVelde zegt:

  Heel erg.
  Ik heb de docu gezien.
  Zoveel meisjes (maar ook jongens) die hier mee tobben.
  Lees als moeder graag dit boek

  Beantwoorden
 7. Merelbeke
  Merelbeke zegt:

  Je leven aan een zilveren draadje. Anorexia blijft een ongrijpbare ziekte. Met zoveel angst en verdriet. Heeft een neerslag op het hele gezin. Ik wil graag Emma’s verhaal lezen, haar strijd en van alle mensen die haar lief waren.

  Beantwoorden
 8. Maaike
  Maaike zegt:

  Wat zou ik dit boek graag lezen. Met twee opgroeiende meiden in huis zeker de moeite waard om er meer over te weten te komen. Je weet nooit… ik kan er als moeder zijnde alleen maar van leren. Liefs, Maaike

  Beantwoorden
 9. Will
  Will zegt:

  Anorexia , een vreselijke ziekte.
  Om je kind door die ziekte kwijt te raken, moet verschrikkelijk zijn.
  Ik volg op Bloglovin, en loot graag mee.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.