Nieuwsflits augustusNieuws

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180803-0029

Vrijdag 3 augustus zijn Jeroen en ik naar CastleFest geweest en het was maar goed dat we de kaartjes al van te voren besteld hadden. Anders was de kans groot geweest dat ik vanwege het hete weer niet gegaan was en dat zou jammer geweest zijn. Want ondanks de hitte was het weer een geweldige belevenis met o.a. Robin Hobb die aanwezig was en vragen uit het publiek beantwoordde. Hier had ik me ontzettend op verheugd want haar boeken heb ik met heel veel plezier gelezen en ik wist eigenlijk heel weinig over de auteur.

De opkomst was groot en dat er fans aanwezig waren werd wel duidelijk door het oorverdovende applaus dat Robin Hobb ontving bij de start van de Q&A.

Uitgebreid en op een leuke manier beantwoordde ze allerlei vragen over de karakters uit haar boeken, haar manier van werken, haar favoriete auteurs en nog veel meer. Erg leuk om naar te luisteren!
Na de vragen was er gelegenheid om boeken te kopen en/of te signeren maar die rij was super lang en ik was behoorlijk moe dus dat werd me te veel van het goede.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180803-0096

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180803-0108

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180803-0093

Deze keer vond ik het echt te warm om me in passende kleding te steken maar er waren vele festivalgangers die ondanks de hitte met prachtige kostuums rondliepen. Iedere keer weer kan ik genieten van het kijken naar de vele verschillende outfits die er gedragen worden.
De sfeer was heel gemoedelijk en we hebben genoten van de vele kraampjes die er stonden. Met veel tussendoor rusten en liters water zijn we de dag prima doorgekomen.
Dit jaar was er een mega grote tent neergezet waarin bijna alle aanwezige auteurs / uitgevers met hun boeken stonden.

Het zal jullie dan ook niet verbazen dat ik heel veel tijd in deze tent doorgebracht heb met het kijken naar boeken en het gezellig kletsen met diverse auteurs. Jeroen heeft hier een aantal foto’s van gemaakt.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180803-0001

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180803-0004

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180803-0005

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180803-0002

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180803-0015

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180803-0016

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180803-0011Ik had me voorgenomen om alleen een boek te kopen als het hoorde bij een serie waarvan ik de andere delen al had. Het kostte me moeite maar het is me gelukt. Ik kwam met maar 2 boeken thuis. Ik kocht van Patty van Delft Drägan Duma / een onbreekbare band.

En om te recenseren kreeg ik bij Zilverspoor het nieuwe boek van Kelly van der laan. Kelly stelde me voor aan haar jonge collega, Tycho Scholten, die op 18 jaar al zijn eerste boek gepubliceerd heeft.

Op 29 september gaan Jeroen en ik naar de Boek 10 lancering van Godijn Publishing en daar komt dan ook weer een verslag van op mijn blog. Vanaf die datum is ook de verhalen bundel Aangenaam te koop. De prachtige cover (en ik ben natuurlijk niet bevooroordeeld 😀) is gemaakt door Jeroen.

Front cover aangenaam

Aangenaam

Er liggen weer een aantal nieuwe boeken klaar om te gaan lezen / recenseren

  • De jongen die draken kweekte – Andy Shepherd
  • Vuur & vergankelijkheid – Kelly van der Laan
  • Dodelijke ambitie – André Hoogeboom
  • Nacht in Parijs – E.O. Chirovici

Je kunt nog tot en met 10 augustus meedoen aan de winactie voor dit leuke pakket.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180804-0003

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180728-0065

Jeroen en ik zijn een weekend naar Londen geweest en hebben daar bij Madame Tussaud Charles Dickens ontmoet die zo vriendelijk was om met mij op de foto te gaan. We hebben daar vele beroemdheden gezien en ons kostelijk vermaakt. Ook de rest van het weekend was puur genieten. Net voor we naar de musical Aladdin gingen liepen we een klein boekwinkeltje binnen waar ik dit boek vond en dat kon ik als Harry Potter fan echt niet laten liggen. Meer over het boek kun je hier vinden.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180730-0009

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180626-0040

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180626-0042

Naast het lezen ben ik volop aan het knutselen. Nu heb ik een leuke manier gevonden om mijn passie voor boeken en knutselen te combineren. Met 2 afbeeldingen uit het boek De Erfwachter van Atalantana Nèhmoura heb ik deze twee notitieboeken gemaakt (Links).

 

En met boekenleggers van Kim ten Tusscher heb ik deze doos en dit notitieboek gemaakt (Rechts en onder).

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180804-0013

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180804-0010

Verder ben ik op knutselgebied bezig geweest met de feestmaand in september, heb een ontzettend interessante (en gezellige) workshop bij Julia Woning gevolgd waardoor ik nu ook begonnen ben met het werken aan een Art Journal. Bij de cursus heb ik met allerlei materialen en technieken geoefend en uiteindelijk deze Art Journal pagina gemaakt.

Volgende maand is het feestmaand op mijn blog met een heleboel mooie winacties.

Groetjes van Connie

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180804-0007

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.