Nieuwsflits juniNieuws

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20170924-0130

Boekennieuws waar ik heel vrolijk van werd is dat in 2019 bij The House of Books het nieuwe boek verschijnt van Camilla Läckberg.
Het is een nieuw project van Camilla Läckberg, een tweeluik psychologische thrillers. Het verhaal dat zich in Stockholm afspeelt draait om Faye, een vrouw die bereid is heel ver te gaan om haar doel te bereiken: Wraak…
Ik ben een aantal keren bij een interview met Camilla Läckberg geweest en heb alle boeken van de Fjällbacka verslonden. Ik ben fan van deze auteur en haar boeken en ben dan ook reuze benieuwd naar dit nieuwe boek.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180530-0001Sinds de vorige nieuwsbrief zijn er weer een aantal boeken bij gekomen om te gaan lezen en recenseren.

  • Reisverslag van een kat – Hiro Arikawa
  • Wildernis – Jane Harper
  • Social creature – Tara Isabella Burton
  • Zeven perfecte dagen – Rosie Walsh (dit boek ben ik nu aan het lezen)
  • Rollercoaster knikkerbaan – Andrew Gatt. Jeroen is al aan het bouwen, dus de bespreking komt er snel aan.
  • Kleuren op nummer 3 – John Woodcock. Hieraan ben ik net begonnen maar de bespreking zal nog wel even op zich laten wachten. Het zijn kleurplaten met heel veel kleine vakjes dus daar ben ik nog wel even mee bezig.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180530-0003

Op 26 mei heb ik een ontzettend leuke en leerzame workshop bij Julia Woning gedaan. Hierbij gingen we aan een, door Julia ontworpen, boekje werken met allerlei verschillende materialen, technieken en merken.

Alles werd rustig en duidelijk uitgelegd en iedereen kon op haar eigen niveau aan de slag. Bij mij scheelde het nogal per techniek hoe het lukte. Het maken van het water en de lucht met inktense blocks vond ik bijvoorbeeld knap lastig -> vooral het maken van een mooi verloop. Maar het is wel zeer leuk materiaal waar ik zeker meer mee wil gaan experimenteren en / of een workshop mee doen.

Dit kan ik mooi weer gaan gebruiken bij het kaarten maken en het inkleuren en bespreken van kleurboeken.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180530-0002

Op een lekkere ontspannen manier ben ik aan het knutselen voor het vijfjarig bestaan van mijn blog. Het is echt leuk om mijn hobby’s van lezen en knutselen op deze manier (en door het bespreken van creatieve boeken) te kunnen combineren. Ook mijn schoonvader heeft weer wat voor me gemaakt dit jaar om te verloten. Jeroen heeft bij hem een “workshop“ gedaan om de techniek onder de knie te krijgen, en heeft voor mij een theedoos en een servettendoos gemaakt. Hij heeft hiervan foto’s gemaakt. Een fotoverslag komt eerdaags nog op mijn blog.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180530-0004

Ondertussen heb ik voor bij de Harry Potter winactie een aantal dingen gemaakt. Jammer dat ik niet meer nodig heb want dit was heel leuk om te maken. En er liggen kaarten klaar voor bij het versturen van de winacties.
Bovendien ben ik met wisselend succes nieuwe technieken en ideeën aan het uitproberen. Waar verrassend leuke dingen uit voort kwamen en ik een aantal wijze knutsellessen leerde. Zo werkte ik voor het eerst met verf spray en had keurig een stuk van de tafel met oud papier bedekt. Leuk geprobeerd maar het kan beter. De verfspetters zaten zelfs op mijn bril. De tweede poging ging in een doos en dat is een veel betere methode.

PS. Ik heb nu een nieuwe bril, maar dat was niet omdat de verf er niet van af kwam …

Bobbie en Emma
Met Bobbie gaat het weer goed, Emma heeft nog steeds vaak last van blaasontsteking. Gelukkig was op de echo die gemaakt is niets geks te zien. Ze blijft onder controle van de dierenarts.
Heel veel last heeft Emma er niet van door de medicatie, dus ze kan volop genieten van leuke dingen zoals samen met Jeroen op het balkon zitten.

Op Facebook had ik al de foto laten zien van de hoed die Jeroen en ik samen gemaakt hebben voor bij een fotoshoot die Jeroen heeft gedaan. Jeroen heeft onder toeziend oog van Bobbie en Emma gewerkt aan de hoed. Hij had een lekker warm plekje voor ze gemaakt (het was een paar weken geleden) toen hij op het balkon bezig was om lapjes foam op de hoed te plakken. Het was heel leuk om te zien hoe de twee hondjes heerlijk bij Jeroen lagen en ook absoluut geen haast hadden om daar weer te vertrekken.

DSCN1242_1

Inmiddels was gisteren de fotoshoot en ik mag alvast een sneak preview geven….

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180601-0001

Winactie
Tot en met 10 juni 2018 kun je meedoen aan de winactie op mijn blog. Deze keer maak je kans op een pakket met 2 boeken:

  • De 500 van Matthew Quick
  • Je geld of je leven van Catharina Ingelman – Sundberg

Groetjes van Connie

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.