Nieuwsflits april 2018Nieuws

harmonie

 

Dit jaar is het 20 jaar geleden dat deel één van de Harry Potter serie verscheen. Ondertussen zijn er wereldwijd een half biljoen boeken verkocht in 80 talen, wat betekent dat gemiddeld 1 op de 15 mensen Potter titels in huis heeft.
Ook hier staan ze allemaal in de boekenkast en zijn ze vele malen gelezen. Eerst door Jeroen en mij, en later door de kinderen. Ook heb ik vaak samen met de kinderen de boeken gelezen waarbij we om de beurt een stuk voorlazen. De films hebben we met elkaar bekeken in de bioscoop en later op DVD.
Uitgeverij de Harmonie gaat dan ook in het najaar uitgebreid bij dit jubileum stil staan. Via hun nieuwsbrief, website of Facebook pagina kun je hiervan op de hoogte gehouden worden.

Harry_Potter

Als Harry Potter fan vind ik het dan ook erg leuk dat ik op mijn blog ook iets met dit jubileum mag gaan doen. In september bestaat mijn blog alweer 5 jaar en ik mag dan een mooie Harry Potter prijs verloten op mijn blog. Aangezien ik graag knutsel en zelf ook een jubileum te vieren heb, ben ik van plan om wat moois te gaan maken om samen met de prijs naar de winnaar te sturen. Ik hou jullie op de hoogte.

In mijn vorige blog liet ik foto’s zien van een Workshop notitieboekjes versieren. Ik ben aan het oefenen gegaan op oude notitieboekjes en ze gaan er steeds beter uit zien. Nog niet zoals ik graag zou willen maar het uitvogelen hoe het moet is al de moeite waard. Wanneer ik tevreden ben over de resultaten zal ik er 1 verloten op mijn blog. Iets maken waar je iemand blij mee kunt maken is toch 1 van de vele dingen die zo leuk zijn aan knutselen.

De workshop Panpastel bij Julia Woning waar ik in de vorige nieuwsflits over schreef was geweldig om te doen. Dit is het eindresultaat, en daar ben ik best tevreden over vooral als je bedenkt dat ik echt even met mijn handen in het haar zat toen ik ging beginnen aan deze tulp.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180405-0004

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180331-0024

Julia Woning gaf aan dat Panpastel ook gebruikt kan worden in kleurboeken dus ben ik het uit gaan proberen in dit kleurboek dat ik ga bespreken op mijn blog.

Dit is het resultaat tot nu toe (links).

9789045323534

In september verschijnt het boek “Workshop Panpastel“ van Julia Woning, een boek dat ik zeker wil lezen en mee aan de slag wil gaan.

Winacties

9789463080835

Op mijn blog staan er op dit moment 2 winacties waar je nog aan mee kunt doen

9789463081016

Emma en Bobbie

Jeroen en ik zijn een weekendje weg geweest en hebben leuke foto’s gemaakt van onze “notarishonden“ waarvan ik er graag wat van met jullie wil delen.

Grevelingenmeer

 

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180324-0085

 

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180324-0065

 

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180324-0114

 

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180206-0002

Ongeveer een jaar geleden schreef ik een bespreking van het boek “Bakken met haver“. Sindsdien zijn er een aantal recepten uit het boek die ik regelmatig maak, iedere week bak ik wel iets uit het boek. Kort geleden heb ik twee nieuwe recepten uitgeprobeerd, de scones en de schotse haverkoek. Beide erg lekker (vooral de schotse haverkoek) en gezond en voedzaam.

Er komt een tweede Bakboek van Natascha van der Stelt. En hoewel dat nog wel even duurt heb ik het boek alvast op mijn boekenverlanglijst gezet.

 

9789492337337

Er liggen weer nieuwe boeken klaar om te gaan lezen.

Op het moment lees ik in: De kronieken van Ulriach de Waanzinnige, Boek 6, Het teken van drie. Een boek waar zeer naar uitgezien heb omdat ik de vorige delen met veel plezier gelezen heb en graag wil weten wat er verder allemaal nog gaat gebeuren.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180405-0008

 

Na een berichtje op Facebook waarin Marieke Frankema duidelijk maakte dat ze met iets nieuws aan de slag ging hebben Jeroen en ik afgelopen weken al een en ander meegekregen van iets nieuws dat komende week (maandag 9 april) van start gaat. Omdat het idee me erg leuk lijkt en Jeroen er ook erg enthousiast over is volgt hier mijn laatste nieuwtje voor jullie uit dit blog:

Marlistories

Marlistories is een combinatie van een digitale boekenbox en een boekenabonnement, waarin je in een jaar een heel boek bij elkaar spaart. Je ontvangt Marlistories in je mailbox, en bij elke aflevering zitten leuke digitale goodies die bij de aflevering passen. Denk dan aan leuke filmpjes, muziek, plaatjes, recepten en waar schrijfster Marieke Frankema verder denkt jou blij mee te maken.

Je kunt kiezen uit verschillende abonnementen, waaronder korte fantasy-verhalen (twaalf maandelijkse afleveringen) en Young Adult romans (elke week een aflevering). Een abonnement kost € 1,99 per maand en is nu tijdelijk de eerste maand gratis!

De komende maanden komen steeds meer Marlistories online.

Marieke Frankema is (fantasy-)schrijfster en schreef onder meer Dochter van de Zilv’ren Maan, Offer in de Mist en Hotel Silvermaen. Met Marlistories creëert ze niet alleen unieke manier om haar verhalen te delen, maar geeft ze ook een kijkje in de keuken van een schrijfster. Zo is Marlistorie ‘Dansen tot de zon komt’ nog niet afgeschreven – jij krijgt elke aflevering ‘vers van de pers’ en gaat zo mee met de achtbaanrit die schrijven voor haar is.

Wil je meer weten?

Kijk dan op www.marlistories.nl

 

Tot de volgende nieuwsflits
Groetjes van Connie

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.