Winactie (afgelopen): Zondagskind – Judith VisserWinactie

9789402701173

Vandaag, 27 maart, verschijnt bij HarperCollins Holland Zondagskind van Judith Visser. Ter ere daarvan mag ik op mijn blog het boek verloten.

Deze informatie kreeg ik van de uitgever over het boek.

Een overdonderende roman over opgroeien met autisme

Jasmijn Vink praat niet. Wel met haar hond. En met Elvis. Die zeggen namelijk niets terug en dat is fijn. Dan hoeft ze zich niet af te vragen wat er bedoeld wordt. Of na te denken over wat ze moet antwoorden. Hoe kan het dat anderen wel weten hoe ze zich moeten gedragen? Dat mensen zich kunnen afsluiten voor de voortdurende stroom van prikkels, die ervoor zorgt dat haar hoofd implodeert? Met vallen en opkrabbelen leert Jasmijn hoe ze zich in sociale situaties staande kan houden.

Zondagskind vertelt het verhaal van een jong meisje dat opgroeit in de jaren tachtig en negentig, een tijd waarin weinig bekend was over autisme.

JudithJudith Visser (1978) kwam er op volwassen leeftijd achter dat ze het syndroom van asperger heeft. Dat verklaarde veel, bijvoorbeeld waarom ze wel op haar derde al kon lezen en schrijven, maar niet kon praten. Waarom ze zich bij dieren meer op haar gemak voelt dan bij mensen en waarom zij letterlijk ziek werd van verjaardagsfeestjes. Door haar ervaringen weet zij de zintuigelijke waarnemingen van een jong meisje met asperger op grandioze wijze in tekst te vangen.

Je kunt meedoen voor het boek door te reageren onder dit bericht. Of door te reageren onder het bericht op de Facebook pagina van Connie’s Boekenblog.

Tot en met 5 april 2018 kun je reageren om kans te maken op het boek.

De winactie is alleen voor adressen in Nederland en België.

Als de winnaar bekend is gemaakt heb je één week om te reageren, anders wordt er een nieuwe winnaar gekozen.

Succes

Een like van mijn Facebook pagina is niet verplicht, maar zou ik wel zeer op prijs stellen.

76 antwoorden
 1. Alida
  Alida zegt:

  Ik waag ook een kansje om het boek Zondagskind te winnen.
  Lijkt me erg interessant… Ik herken wel wat van mijn dochter. Die heeft zichzelf ook al heel vroeg leren lezen, maar kan zich nu als puber nog steeds niet goed uitdrukken met taal en zich helemaal niet verplaatsen in de gedachtenwereld van anderen. Ik denk dat het boek en feest van herkenning zou zijn voor haar 😉

  Beantwoorden
 2. Marja Legius
  Marja Legius zegt:

  Wat een interessant thema en heel herkenbaar omdat ik een neef heb met dit syndroom. Ook een mooi boek voor mijn dochters om te lezen omdat ze beiden in de gezondheidszorg werken

  Beantwoorden
 3. Sabrina
  Sabrina zegt:

  Ik loot graag mee voor Zondagskind, ik ben heel benieuwd naar dit mooie boek. Ik volg je via Facebook (Mooie Rooie) en heb daar je bericht geliked en gedeeld.

  Beantwoorden
 4. Lucie Drent
  Lucie Drent zegt:

  Ik heb zelf in de jaren ’80 een zoon met autisme grootgebracht. Weliswaar met na verloop van tijd bleek een verstandelijke beperking. Wil graag weten hoe deze schrijfster haar jeugd met zoveel onduidelijkheden heeft doorgemaakt

  Beantwoorden
 5. Silvia Arntz
  Silvia Arntz zegt:

  De boeken van Judith Visser vind ik stuk voor stuk spannend. Hoewel ze met Zondagskind een andere genre aanraakt, lijkt het me juist een heel interessant, persoonlijk en daardoor kwetsbaar verhaal. Graag zou ik dit lezen.

  Beantwoorden
 6. Gerda
  Gerda zegt:

  Maar wat graag loot ik mee om dit boek te kunnen winnen. Ik heb jaren mensen begeleid met autisme of aan asperger verwante eigenschappen. Het boek spreekt me daarom extra aan !

  Beantwoorden
 7. Joke zwier
  Joke zwier zegt:

  Ik zou graag Zondagskind winnen en lezen. Eens zien of ik dingen herken van mijn dochters. Ook zij zijn “zondagskinderen”.

  Beantwoorden
 8. Shirley Pellikaan
  Shirley Pellikaan zegt:

  Ik doe graag mee. Ik denk dat ik veel zal herkennen in het boek. Ik heb bijna 15 jaar gezorgd voor mijn buurmeisje met autisme. Dit omdat het bij haar thuis te druk was in een groot gezin. Daarnaast ben ik begeleider van een rolstoelhockeyteam waar jongeren met autisme in zitten . Ik zou het boek ook graag met hen bespreken .

  Beantwoorden
 9. Elly
  Elly zegt:

  Ik loot graag mee voor dit boek, we hebben namelijk een kleinkind, dat licht autistisch is en ik lees toch wel overeenkomsten. Hier kunnen wij nog wat van leren.

  Beantwoorden
 10. Caroline Minderhoud
  Caroline Minderhoud zegt:

  Dit lijkt me echt een super interessant boek, en als ik het gelezen heb geef ik het graag aan een vriendin wiens zoontje ook Asperger syndroom heeft.

  Beantwoorden
 11. mariska
  mariska zegt:

  Ik lees de boeken van Judith Visser sowieso graag, maar naar dit boek kijk ik extra uit. Mijn neefje heeft Asperger en is moeiljk te doorgronden. Ik denk dat ik een hoop kan opsteken van dit boek over zijn belevingswereld.

  Beantwoorden
 12. Tanneke
  Tanneke zegt:

  Heel graag maak ik kans op dit boek, waar ik zeker nieuwsgierig naar ben geworden, nadat ik zojuist een artikel over Judith in het AD van vandaag gelezen heb.9

  Beantwoorden
 13. mi van neer
  mi van neer zegt:

  ” Hoe kan het dat anderen wel weten hoe ze zich moeten gedragen?” Daarom doe ik graag mee, want hoe doen al die anderen dat toch?!

  Beantwoorden
 14. Daniëlle Hof
  Daniëlle Hof zegt:

  Ik waag een gokje.Dit boek en de schrijfster (ze is erg goed!!)spreken me erg aan,mede omdat we ook een zoon hebben met autisme.🍀❤

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.