Nieuwsflits maartNieuws

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180310-0015

Zaterdag 11 maart was er weer de Gothic en Fantasy beurs is Rijswijk. Jeroen en ik zijn er naar toe geweest en hebben heerlijk langs de vele kramen geslenterd en naar muziek geluisterd.
Er waren een aantal auteurs / uitgevers aanwezig en daar zijn we gezellig even wezen kletsen.

Bij uitgeverij Zilverspoor hebben we natuurlijk uitgever Cocky van Dijk gefeliciteerd omdat twee boeken van uitgeverij Zilverspoor genomineerd zijn voor de Harlands Awards boekenprijs. Ze vertelde dat ze super trots is.
Peter van Roermund vertelde dat het derde deel in de Terra Fabula serie over 3 weken uitkomt. En dat hij al druk bezig is met deel 4. Echt een boek om naar uit te zien en dat ik zeker ga kopen.
Hij vertelde ook dat er al vele hints over deel in het interview dat ik een tijdje geleden met hen had. Interview met Peter van Roermund en Maak kennis met de wereld van Terra Fabula.
In augustus verschijnt het tweede deel van Griezel en co. Deel 1 van dit boek ligt nog op mijn todo stapel…

Bij de stand van Nimisa hoorde we van Atalatana Nèhmoura dat de eerste vier delen van De kronieken van Ulriach de Waanzinnige nu ook als ebook verkrijgbaar zijn.

 

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180310-0002

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180310-0007

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180310-0022

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180310-0024

We hebben een workshop gedaan bij Steamfairy en deze twee leuke notitieboekjes gemaakt. Een ontspannen, leuke en leerzame workshop waar ik erg van genoten heb. Met duidelijke uitleg en volop materialen om mee aan de slag te gaan. Dit wil ik zeker nog een keer doen hetzij als workshop of om het thuis zelf te gaan proberen.

 

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180310-0029

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180310-0030

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180310-0027

Op 14 april wordt tijdens “De dag van het Fantastische Boek“ bekend gemaakt wie de winnaar is van “De Harland Awards Boekprijs“.

De genomineerden zijn:

  • Vertellingen van de ondergang 1: Bloed van Kim ten Tusscher
  • De kleine Odessa 3: De val van Scribopolis – boek 1 van Peter Van Olmen
  • Syndroom van J. Sharpe
  • Schaduwkoningin van Garvin Pouw
  • De Nachtuilen 2: De Slang van Havilah van Jeroen van Unen

Jeroen en ik gaan er naar toe en er komt op Fantasywereld en mijn blog een uitgebreid verslag met foto’s te staan.

Houdt verder mijn blog in de gaten want ik mag 3 van de genomineerde boeken verloten.

 

9789463080835

9789461316387

9789463081016

9789492115515

9789024573479

Vorige week had ik mijn eerste Skype interview, ik mocht de Zweedse auteur Mariette Lindstein interviewen over haar thriller trilogie De Sekte.

De auteur had op mijn recensie van het eerste deel van “De sekte“ gereageerd en schreef ze “I must tell you I really do love the bookbloggers from the Netherlands“. Ik heb haar daarnaar gevraagd maar het niet in mijn interview gezet omdat het al erg lang was. Daarom hier alsnog: Mariette Lindstein vertelde dat ze verbaasd was over hoe veel boekbloggers er in Nederland zijn. Ze vindt het leuk dat de bloggers hier toegankelijk zijn en mooie blogs hebben. Over de recensies die ze gelezen heeft is ze zeer lovend.
Mariette denkt dat bloggers een belangrijke rol kunnen spelen bij het aan het lezen krijgen van jonge mensen.

Emma is nu een half jaar bij ons en we kunnen het ons niet meer voorstellen dat ze er niet was. Met de lootjes spelen bij een winactie vindt ze erg leuk maar helemaal snappen doet ze het nog niet. Ze probeert nog regelmatig de lootjes op te eten als we haar laten oefenen. Vandaar dat Bobbie meestal nog de lootjes trekt. Ze blijft steeds vaker even rustig zitten of liggen dus ik hoop eerdaags een mooie foto van haar en Bobbie samen te maken. Als het mij of Jeroen lukt zal ik de foto ook hier op mijn blog laten zien.

Maandag komt mijn interview met Kelly van der Laan op mijn blog. En dinsdag een winactie met het eerste deel van de Lentagon serie.

 

Van de boeken die ik in de vorige nieuwsflits noemde zijn er een aantal wel gelezen maar nog niet gerecenseerd. Niet alles heb ik al gelezen en de stapel te lezen boeken is flink gegroeid. Er zijn weer boeken bij gekomen waar ik heel benieuwd naar ben.
Op het moment lees ik Bloedwetten van Sophia Drenth, meestal weet ik tijdens het lezen al welk boek ik ga lezen als het boek uit is. Nu heb ik werkelijk geen idee want ik kan eigenlijk niet kiezen. Heerlijk toch zoveel mooie boeken om in te beginnen

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180310-0001-2Helaas was er in februari geen verslag van de prijsuitreiking van de Valentijnprijs omdat ik me aangesloten had bij de rest van Nederland die ziek was. Hopelijk volgend jaar in de herkansing.

Deze week kwam dit prachtig kleurboek binnen om mee aan de slag te gaan en te bespreken. Het zijn kleurplaten met zowel witte als zwarte achtergronden. Lijken me best moeilijke platen om te doen, maar ik heb zin in deze uitdaging.

Op 17 maart ga ik bij Julia Woning de workshop Panpastel doen, ik zie daar echt naar uit omdat ik graag werk met Panpastel en er graag meer over wil leren. En omdat de vorige workshops bij Julia Woning heel gezellig en leerzaam waren. Ik hou jullie op de hoogte.

Groetjes van Connie

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180310-0002-2

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180310-0004

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180310-0003

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.