Nieuwsflits februari 2018Recensie, Nieuws

Ook deze maand een nieuwsflits. En als eerste wil ik vertellen dat Connie’ s boekenblog nu ook op Instagram te vinden is. Ook hier zal ik foto’s en berichtjes plaatsen over recensies, boeken, kleuren en knutselen en wat er zoal gebeurt op mijn blog.

Er staan op het moment twee winacties op mijn blog waaraan je mee kunt doen:

  • Het meesterwerk van Geir Tangen: loopt tot en met 12 februari. Mijn recensie van dit prachtige boek kun je hier lezen.
  • Historische verhalen, een bundel met 20 korte geschiedenisverhalen. De vertellingen zijn gebaseerd op uitgebreid historisch onderzoek, waarbij de auteurs een menselijk verhaal toevoegen aan de harde feiten van de geschiedenisboeken.

9 februari komt auteur Kelly van der Laan gezellig langs voor een lunch interview bij mij op de bank. Mocht je vragen hebben aan Kelly laat het dan gerust weten.

Jeroen en ik zijn aan het knutselen geweest uit een boek van uitgeverij Karakter dat eind deze maand uitkomt. Ontzettend leuk om samen te doen en voor herhaling vatbaar. We hebben veel foto’s gemaakt en 3 korte filmpjes. Zodra het boek uitkomt plaats ik alles op mijn blog.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180205-0002

Op 3 februari heb ik bij Julia Woning de workshop Kleurtechnieken gevolgd. Een workshop over de basis van het kleuren met kleurpotloden: kleurverlopen maken, kleurlagen maken en kleuren mengen.

Dit was een ontzettend gezellige en leerzame workshop. Ik werd vriendelijk ontvangen met koffie en appeltaart. De koffie had ik trek in na een drukke ochtend en de taart eigenlijk ook, maar die heb ik manmoedig afgeslagen. Er moeten wat kilo’s af, dat is beter voor mijn gewrichten.
Julia vertelde van alles over kleurverlopen en de verschillende kleurpotloden en over het kleurenwiel. En daarna konden we aan de slag om het zelf te proberen, en vooral de cirkel was pittig. Leuk ook om weer nieuwe kleurpotloden uit te proberen. Ik heb veel geoefend met de Derwent pro Colour, die moet je in ongelofelijk veel laagjes aanbrengen maar het resultaat is dan ook prachtig.
Tussendoor vertelde Julia nog van alles over materialen, liet ze het een en ander van haar werk zien en demonstreerde ze een aantal technieken. En ze keek bij iedereen mee voor tips en suggesties bij het kleuren.
De middag vloog om.
Ik zie uit naar de volgende keer in maart. Dan heb ik me opgegeven voor de workshop Panpastel. Mocht je hier meer over willen weten dan kun je dat vinden op de website van Julia.

 

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180112-0130Ik was zeer onder de indruk van het boek De acht bergen van Paolo Cognetti.

 

Echt een indrukwekkend boek. Mijn bespreking van het boek kun je hier vinden.

 

Toen er bij boekhandel Paagman in Denhaag een interview werd georganiseerd met deze auteur schreef ik me dan ook meteen in.

Helaas kon het niet doorgaan bij Paagman maar dit werd perfect opgelost door deze boekhandel. We kregen kaartjes aangeboden voor het interview op vrijdag 12 januari in het Theater aan het Spui. Daar werd Paolo Cognetti geïnterviewd door Jasper Henderson.

9789023466413

Er mochten helaas alleen geen foto’s gemaakt worden.

 

Ik was van plan om hier een uitgebreid verslag over te schrijven maar na een half uur geïnteresseerd luisteren en aantekeningen maken gaf ik dat plan op. De enthousiaste interviewer ging heel diep op het boek in, wat lastig weer te geven is zonder spoilers weg te geven. En Paolo Cognetti is geen persoon die korte duidelijke antwoorden geeft maar dwaalt regelmatig af of gaat juist diep op vragen in. Heel lastig om daar aantekeningen van te maken en tegelijkertijd te genieten van het interview.
Toch heb ik wel een paar punten uit het interview om met jullie te delen:

 

  • Paolo Cognetti komt al van jongs af aan in de bergen. Het was een onderdeel van zijn opvoeding. Zijn ouders waren arm en naar de bergen gaan was voor hem een manier om wat avontuur te vinden.
  • Op de vraag wat hem zo trekt in de bergen antwoordt hij dat het het gevoel van vrijheid en avontuur is. En de kracht van vriendschap die je voelt wanneer je samen in de bergen bent. Zonder woorden is er dan een sterke intimiteit.
  • De hoofdpersonen in de Acht bergen zijn vrienden die niet veel met elkaar praten, het is een vriendschap zonder woorden door samen dingen te doen. Het zijn twee mannen die hun plaats in de wereld niet kunnen vinden maar in de bergen kunnen ze zichzelf zijn.
  • Het boek is niet biografisch maar elementen van zijn vader, hijzelf en de bergen die hij kent zitten er wel in verwerkt
  • Het interview was vooral interessant als je het boek gelezen had en gaf wat teveel weg als je het boek nog wilde lezen. Het was een beetje jammer dat de interviewer zelf veel aan het woord was en de auteur wat weinig ruimte gaf.

 

Door het vertellen van de auteur kreeg ik wel veel meer inzichten in de achtergronden van het boek en het gevoel dat het boek heel dicht bij de auteur ligt.

 

Na het interview was er een enorm lange rij met mensen (waaronder ikzelf) die hun boek wilden laten signeren. Niet verwonderlijk want de opkomst was groot.

 

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20180205-0003Er liggen (naast de eerder genoemde historische bundel) alweer wat nieuwe boeken klaar om te gaan lezen en recenseren:

 

  • De Cirkel trilogie van Nora Roberts en
  • Deel 2 (ebook) en deel 3 van Fire Sermon

 

Groetjes van Connie

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.