Winactie (afgelopen): Een seconde later – William R. ForstchenWinactie

Soms vind ik het serieus jammer dat ik niet mee mag doen aan mijn eigen winacties :). Mijn wensenlijst van boeken is door deze feestmaand dan ook weer gegroeid. Uitgever Karakter stelt het boek Een seconde later van William R. Forstchen beschikbaar om te verloten in de feestmaand. Het lijkt me een erg goed boek dat ik zeker zelf ook nog wil gaan lezen.
Met een zakje pepermunt, een handgemaakte boekenlegger en een setje sticky notes is dit een leuk pakket geworden waar je kans op kunt maken.

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20170722-0039

Achterflap

Geschiedenis professor John Matherson woont in Black Mountain, North Carolina. Terwijl hij bezig is om een barbecue voor zijn kinderen voor te bereiden, valt opeens alle elektriciteit uit. Aanvankelijk lijkt het een stroomstoring, maar dan merkt hij dat hij het constante lawaai van de snelweg naast zijn huis ook niet meer hoort. Van het ene moment op het andere is het oorverdovend stil en zal het leven van John en zijn kinderen voor altijd ingrijpend anders zijn.

De oorlog barstte los voordat iemand er maar erg in had en duurde welgeteld één seconde. Plotseling worden de Verenigde Staten teruggeworpen naar het stenen tijdperk en stort de samenleving in hoog tempo in. Een electomagnetic pulse (EMP) vaagt in één klap de totale elektrische infrastructuur weg waardoor niets meer werkt: verwarmingen, airco, computers, banken, ziekenhuizen, auto’s, vliegtuigen en alle andere apparaten en voertuigen waar electronica in zit.

Maar wat doe je als je geen boodschappen kunt doen omdat de kassa niet werkt? Wat is contant geld dan nog waard? En hoe ver kom je van A naar B zonder andere vervoersmiddelen dan je eigen twee benen? Weet je de weg in je eigen huis in het donker? Maar de meest zorgwekkende vraag is: hoe ver gaan anderen om te overleven ?

ConniesBoekenblog.nl-JMF-20170722-0038

Je kunt meedoen voor dit pakket door te reageren onder dit bericht. Of door te reageren onder het bericht op de Facebook pagina van Connie’s Boekenblog.

Tot en met 22 September 2017 kun je reageren om kans te maken…

De winactie is alleen voor adressen in Nederland en België.

Als de winnaar bekend is gemaakt heb je één week om te reageren, anders wordt er een nieuwe winnaar gekozen.

Succes

Een like van mijn Facebook pagina is niet verplicht, maar zou ik wel zeer op prijs stellen.

87 antwoorden
 1. Gerda
  Gerda zegt:

  Intrigerend…wat zullen we zelf moeten beginnen zonder elektriciteit..ik denk terug naar de oertijd…dus hoe overleven ze dit…doe graag mee om kans te maken op dit bijzonder spannende boek Een seconde later

  Beantwoorden
 2. Sazou
  Sazou zegt:

  Oehhh Razend Spannend Boek lijkt me dit! Hier wordt je gewoon helemaal nieuwsgierig van! Inderdaad jammer dat je niet mee kunt doen met je eigen winacties Connie 😉 onwijs bedankt voor deze gave & lieve kans, ik doe dolgraag mee! 😀

  Beantwoorden
 3. Wilma
  Wilma zegt:

  Way lijkt me dit een mooi boek. Wij zijn niet voorbereid op zoiets tuurlijk heb je kaarsen in huis en extra poten groente maar dan nog. Ben heel benieuwd hoe het a floppy.

  Beantwoorden
 4. Queenie Schut
  Queenie Schut zegt:

  Dit is écht een boek voor mij! Normaal gesproken hadden mijn antennes dit boek al eerder gespot. Zelf heb ik mijn kasten redelijk gevuld met potten ingemaakte groente uit eigen tuin, voldoende kaarsen in huis, koken we op gas en mocht het gas uit vallen heb ik van die elektrisch kookplaatjes, zaklampen in huis en ga zo maar door….. ben denk ik redelijk voorbereid mocht er iets gebeuren. Zo hebben we in begin 2016 twee weken niet naar de winkel gekund omdat de wegen hier in buitengebied spiegelglad waren dat het te gevaarlijk was om de deur uit te kunnen. Dan kom je er achter dat een goedgevulde voorraadkast met o.a.groente, aardappels en fruit voor voordeel heeft. Ook de pakken meel om zelf brood te bakken. Lijkt mij een zeer interressant boek om te lezen en ben dan ook erg benieuwd naar het verhaal hoe ver gaan mensen om zelf te overleven….. ik denk ver omdat het jachtinstinkt naar boven komt.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.