Winactie (afgelopen): Seringenmeisjes – Martha Hall KellyWinactie

9789026337673

Van uitgeverij Ambo/Anthos mag ik het boek Seringenmeisjes van Martha Hall Kelly verloten.

De volgende wervelende aanbeveling van het boek kreeg ik van de uitgever. Ik ben dan ook erg nieuwsgierig geworden naar het boek en zie er naar uit om het te gaan lezen (en recenseren)

‘Het bijzondere aan het indrukwekkende Seringenmeisjes is dat Hall Kelly ervoor zorgt dat je meeleeft met en begrip hebt voor alle drie de hoofdpersonen. Daarnaast vond ik het mooi dat het boek niet eindigt met de bevrijding, omdat de oorlog voor de betrokkenen daar ook niet stopte.’ – Kanta van Zonneveld, publiciteit en marketing.

Tekst op de achterflap
Drie vrouwen. Eén moment waarop hun levens een dramatische wending nemen.

1939. Het lot van de drie vrouwen veranderd voorgoed wanneer Hitler Polen binnenvalt. De Amerikaanse Caroline Ferriday heeft in New York de handen vol aan haar werk op het Franse Consulaat – de oorlogsdreiging neemt met de dag toe. In Polen sluit de jonge Kasia zich aan bij het verzet. Eén misstap kan vergaande gevolgen hebben, zoals Kasia ondervindt, want ze wordt al snel opgepakt. Ze belandt samen met haar zus en moeder in Ravensbrück, bij de ambitieuze arts Herta Oberheuser, die tegen wil en dank deel uitmaakt van het kampregime.

Er wordt wel gezegd dat seringen alleen bloeien na een strenge winter. Dat geldt zeker voor de jonge Kasia, die ondanks alle ontberingen Ravensbrück overleeft en na de oorlog in contact komt met Caroline, die haar verder wil helpen.

Seringenmeisjes is een meeslepende roman gebaseerd op ware gebeurtenissen, over drie vrouwen en hun strijd voor vrijheid, gerechtigheid en tweede kansen.

Je kunt meedoen voor het boek door te reageren onder dit bericht. Of door te reageren onder het bericht op de Facebook pagina van Connie’s Boekenblog.

Tot en met 7 juli 2017 kun je reageren om kans te maken op het boek.

De winactie is alleen voor adressen in Nederland en België.

Als de winnaar bekend is gemaakt heb je één week om te reageren, anders wordt er een nieuwe winnaar gekozen.

Succes

Een like van mijn Facebook pagina is niet verplicht, maar zou ik wel zeer op prijs stellen.

 

 

76 antwoorden
  • Lieke
   Lieke zegt:

   Ik heb een zwak voor boeken met een historische kern: Geert Mak, Ken Follet, Kathryn Stockett. Ik zou dit boek heel graag willen lezen, waarschijnlijk ben ik vanaf pagina 1 al verkocht.

   Beantwoorden
 1. Maureen
  Maureen zegt:

  Prachtig boek.. Heb het al zien staan bij de boekwinkel.
  Lijkt me heel indrukwekkend.
  Ik doe erg graag mee en hoop dat ik snel in dit boek mag duiken!

  Beantwoorden
 2. Jellie
  Jellie zegt:

  Zoveel goeds gehoord over dit boek. Niet het soort wat ik normaal lees. Eigenlijk niet zo mee bekend eigenlijk. Daarom graag dit lezen.

  Beantwoorden
 3. Monica
  Monica zegt:

  Ik doe graag mee. Niet alleen ik, maar ook mijn dochter lezen graag over de Tweede Wereldoorlog, maar ook veel over andere gebeurtenissen in onze geschiedenis.

  Beantwoorden
 4. Elly
  Elly zegt:

  waargebeurde verhalen lees ik graag, dat intrigeert me en zeker oorlogsverhalen………..daarom wil ik meedoen met de verloting, dankjewel connie!

  Beantwoorden
 5. Nanda
  Nanda zegt:

  Hoi Connie
  Een boek kun je altijd en overal lezen. Je krijgt er zelf contacten mee met andere mensen. Zo doet u dat ook
  Dat moet een fijn gevoel geven. Het boek Sieringen meisjes brengt een ander gevoel naar boven.

  Beantwoorden
 6. Joyce
  Joyce zegt:

  Ik was te laat voor het boek Seringenmeisjes… is nu uitverkocht. Ik hoop dat ik deze mag winnen, zou een geweldig vervroegd verjaardagscadeau zijn, 15 juli ben ik jarig. 2 jaar terug ben ik naar Polen naar Auschwitz en Birkenau geweest, het blijft zelfs onvoorstelbaar als je daar staat. Ben erg nieuwsgierig naar dit boek.

  Beantwoorden
 7. Queenie Schut
  Queenie Schut zegt:

  Wat maak ik graag kans op dit boek! Al meerdere recensies gelezen en heeft mijn nieuwsgierigheid alleen maar extra gewekt. Boek staat al een tijdje op mijn nog te lezen lijst en nu hier te winnen. Geweldig ! Ik ga nog flink duimen deze week 😀

  Beantwoorden
 8. Wendy van Deurzen
  Wendy van Deurzen zegt:

  Een boek dat me ongelofelijk aanspreekt: over de tweede wereldoorlog én bovendien gebaseerd op een waargebeurd verhaal! Heel erg nieuwsgierig, zeker na alle lovende kritieken! Ik loot dus graag mee 😊

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.