JMF-20170217-0002

Nieuwsflits februariNieuws

In deze tweede nieuwsflits van dit jaar heb ik een leuk nieuwtje om te vertellen. Ik mocht het boek De Johansons van Carla de Jong vooruit lezen en hiervan is een mini recensie geplaatst in de Libelle. Samen met een aantal andere boekliefhebbers bij ‘Libelle Leest‘ staan vind ik natuurlijk erg leuk.

Waar gaat het boek over? Anne wil dolgraag deel uitmaken van de Johansons: een rijke, belezen en muzikale familie. Als ze een relatie krijgt met de gevoelige Werther Johanson lijkt ze er even echt bij te horen, maar dan gaat het gruwelijk mis. Dertig jaar later ontmoet Anne de Johansons weer. Kunnen ze elkaar vergeven?

In Libelle leest: “Het boek maakt nieuwsgierig naar wat er tussen de vrienden is gebeurd. Het raakte me door de echte en dus feilbare mensen die er een rol in spelen. Daardoor kon ik zowel meevoelen met degene die gekwetst werden als met de veroorzaker hiervan.”

Motorvakantie+naar+Schotse+hooglanden+Bagpipe+nextmotorreizen_nlUpdate zoektocht naar Schot om te interviewen
Helaas heb ik nog geen Schot gevonden om te gaan interviewen voor onze Schotland reis. Maar ik heb wel een heleboel leuke reacties gehad en dat komt de voorpret zeker te goede. Onze reis is nu definitief geboekt, hond en huis wordt op gelet, dus ik zie er naar uit.

Hebban Bloggersoverzicht
De redactie van Hebban heeft meer dan 150 Blogs bekeken die over boeken schrijven. En over ieder blog een met zorg en aandacht geschreven stukje geschreven. Bloggers konden hun blog zelf aanmelden maar ook genoemd worden door andere mensen. Zelf had ik mijn blog niet aangemeld omdat ik niet echt wist wat ik hiervan kon verwachten. Blijkbaar is Connie’s Boekenblog door iemand anders genoemd want mijn blog staat er ook bij. En ik moet zeggen dat ik erg blij ben met wat er geschreven is.

Connie’s passie voor boeken wordt direct duidelijk als je haar Boekenblog bezoekt. Op haar keurig verzorgde blog vind je recensies binnen vrijwel alle genres. Bij uitgevers en boekhandels is Connie’s boekenblog na 3,5 jaar een begrip. Naast recensies plaatst Connie ook interviews, leuke winacties en verslagen van evenementen. Klein minpuntje, het laden van de pagina’s duurt soms wat lang. Extra leuk: Connie’s boekenblog heeft een eigen Facebookpagina en app!

Boekenfestijn
Eind januari ging ik met Jeroen naar het boekenfestijn in Ahoy en eerlijk gezegd vond ik het wat tegenvallen. Er waren behoorlijk wat boeken die gewoon de vaste boekenprijs hadden en van de andere boeken waren er veel best nog prijzig. Ook viel het me op dat het aanbod veelal het zelfde was als vorig jaar en dat er totaal geen Nederlandse Fantasy te vinden was. Was het dan echt niet de moeite waard?
Nee, dat ook weer niet. Van al die boeken bij elkaar word je als boeken-nerd toch wel vrolijk en het is ook wel erg gezellig om samen langs de tafels vol met boeken te struinen. De kleur- en tekenboeken waren flink vertegenwoordigd en ook waren er veel knutselspullen te koop.
Jeroen was perfect voorbereid en had een flinke tas meegenomen. Die hadden we echter niet nodig. Naast wat mooi inpakpapier voor de winacties heb ik alleen een lekker dik puzzelboek voor mijn moeder gekocht en wat aardigheidjes voor de september feestmaand (is nog ver weg ik weet het, maar het is leuk en praktisch om steeds iets te kopen).

Evenementen
Er staan weer een aantal leuke evenementen op de planning:

 • 18 februari een Bloggerslunch met Corine Hartman
 • 25 maart gaan we naar het Best of Romance lezersevent van uitgeverij Meulenhof – Boekerij. Ook ga ik op die dag auteur Sarah Lio interviewen voor mijn blog
 • Als echte Fantasyliefhebber zie ik ook uit naar 8 april (Dag van het Fantastische boek)
 • 6 mei gaan we naar de presentatie van Boek10 2017

JMF-20170217-0004Boeken
Op het moment lees ik in drie boeken tegelijk:

 • One for the birds – Lily Mitchel. Een serie korte verhalen
 • Het energieke vrouwen voedingskompas – Marjolein Dubbers
 • Love koffie – Ryan Soeder / Kohei Matsundo.
  Op het moment lees ik van alles, maar de volgende stap is om zelf koffie te leren gieten als een ware barista.

JMF-20170217-0007

Er liggen nog wat boeken van de vorige nieuwsflits, die ik nu snel ga lezen:

 • Drie dagen en levenslang – Pierre Lemaitre
 • De Krakenvorst – Johan Klein Haneveld
 • Het masker van Venus – Daniel Meyer
 • Half licht – Sally Green
 • Ebook: Vier het leven – Elly koster

Recensie die eerdaags op mijn blog staan:

 • De ijsbeer – Jenni Desmond
 • Een onwaarschijnlijke vijand – Mark Frost
 • Spelen met Prentenboeken – Anke van Boxmeer & Els van Dijck
 • Heleen – Johan Steenhoek
 • Sluipend gif – Corine Hartman

JMF-20170217-0013

JMF-20170217-0001

Boeken die klaarliggen om te gaan lezen:

 • Oostzee Romance – Anita Verkerk
 • De Waterwaack van Natterlande

Ook op creatief gebied zijn er weer een aantal boeken waar ik mee bezig ben of waarvan snel een bespreking volgt:

 • Stickertopia, bloementuinen
 • Kleuren op nummer: Colourtronic
 • Kleuren op nummer: Kleur je eigen van Gogh
 • Kleurtechnieken workshop: Julia Woning

Dit is voorlopig wat ik te melden heb over mijn blog. Tot de volgende nieuwsflits en groetjes van Connie.

JMF-20170217-0011

3 antwoorden
 1. Elly
  Elly zegt:

  Leuk dat je het aanmelden en beoordelen van je blog toch leuk vond.
  Ik weet niet wie je nog meer heeft aangemeld bij Hebban, maar ik in ieder geval wel.
  En ik heb, eigenlijk doelbewust, het jou niet verteld, omdat ik dacht, het is een verrassing als jouw blog erbij staat.
  Ik vind je blog erg leuk en en ik reageer dan niet overal op, maar lees wel zo het een en ander. Zo……dat is eruit en voor jou een opheldering, haha.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.