Eerste nieuwsflits van 2017Nieuws

gezochtVandaag de eerste nieuwsflits van 2017 met als eerste een leuk nieuwtje dat ik graag wil delen. Jeroen en ik zijn in maart 25 jaar getrouwd en gaan dat vieren met een reis naar Schotland. En als enthousiaste boekblogger wil ik natuurlijk ook wat interessants zien op boekengebied als we in Scotland zijn.

Dus wie weet er speciale boekwinkels, bibliotheken of andere boek gerelateerde plekken die we zeker niet mogen missen??? Ik hoor het graag.

En het zou natuurlijk helemaal fantastisch zijn om als ik toch in Schotland ben om een interview te kunnen doen. Daarom deze oproep 😀: GEZOCHT SCHOTSE AUTEUR DIE VOOR CONNIES BOEKENBLOG GEÏNTERVIEWD WIL WORDEN.

Wat er dit jaar allemaal gaat gebeuren weet ik nog niet precies. In ieder geval iedere maand minstens 1 winactie en veel recensies en besprekingen. En hopelijk ook verslagen van evenementen / boekpresentaties en interviews.
Op de planning staat al:

Maandag 16 januari ga ik met Jeroen naar Amsterdam waar in de Kleine Komedie de voorjaarscollectie van Uitgeverij de Harmonie gepresenteerd wordt.

harmonie

9789461092069

9789022960639

Er zijn twee blogtours waar ik de komende weken aan mee doe nl: Blind date van Marelle Boersma en De roep van de Zee van Erika Swyler.

Op donderdag 19 januari ga ik naar uitgeverij A.W. Bruna om E.O. Chirovici de auteur van Boek der Spiegels te interviewen.

9789400507333

Op 11 februari wordt de Valentijnprijs uitgereikt, hiervan komt een uitgebreid verslag (met foto’s) op mijn blog te staan.

Hiernaast staan de genomineerde boeken

Hou mijn blog in de gaten want de komende tijd mag ik van alle vijf de genomineerde boeken 1 exemplaar verloten.

valentijnsprijs

Boek10

Ook de komende tijd bespreek ik iedere maand 1 van de boeken van de boek 10 serie van Godijn Publishing en komt er een winactie met het boek op mijn blog.

Op 6 mei is de presentatie van de boek 10 boeken van 2017, daar gaan we naar toe en ook hiervan komt een verslag. Waarschijnlijk ga ik ook deze boeken bespreken op mijn blog.

Er komt een interview met Wendy van Mieghem auteur van Je dagelijkse leven als spiegel

9789492293015

En hoewel het nog ver weg is ben ik al bezig met de septemberfeest maand wanneer mijn blog 4 jaar bestaat. Het eerste boek en het eerste cadeautje heb ik al liggen. Zo wil ik steeds weer iets kopen, beetje bij beetje, om er in september weer een topmaand van te maken. Ik hou jullie op de hoogte.(en wie weet vind ik in Schotland wat leuks, in ieder geval een prima smoes om daar te gaan winkelen)

Een aantal leuke dingen voor de boeg waar ik echt zin in heb. Ook voor het lezen en recenseren ligt er al het een en ander klaar of is het nog onderweg.

Al gelezen maar nog niet gerecenseerd: (Ik loop wat achter omdat ik ziek geweest ben maar maak gelukkig altijd heel uitgebreid aantekeningen)stapelboeken
De roep van de zee – Erika Swyler
De virus code – James Dashner
De wreker van Laagstad – Daniel Polansky
Kleurtechnieken workshop – Julia Woning
Het lucifer Dilemma – Tim Lommerse
Fulia, De laatste tocht – Joost Uitdehaag
Alleen op de wereld – Hector Malot, bewerking Tiny Fisscher

Recensie boeken die hier klaar liggen of onderweg zijn:
Boek der Spiegels – E.O. Chirovici
Blind Date – Marelle Boersma
Gelukt – Sophie Maes
Half Licht – Sally Green
In 20 minuten van XL naar S – Mieke Kosters
Heleen – Johan Steenhoek
Drie dagen en levenslang – Pierrre Lemaitre
Het masker van Venus – Daniel Meyer
Het glazen eiland – Nora Roberts
Angst regeert de vulpen – Jolanda Zuydgeest
Het energieke vrouwen viedingskompas (en een winactie met het boek) – Marjolein Dubbers
Elly Koster – Vier het leven.
Johan Klein Haneveld – De  Krakenvorst – Keruga

Al met al leuke blog evenementen voor de boek, mooie boeken om te lezen en een reis naar Schotland voor de boeg.
Mijn (blog)jaar is fantastisch begonnen

Tot de volgende nieuwsflits,

Warme groet van
Connie

18 antwoorden
 1. Anneke van Dijken
  Anneke van Dijken zegt:

  Wat een leuke vooruitzichten.
  Alvast gefeliciteerd met jullie huwelijksjubileum.
  Ik ben niet bekendmet Schotse boekwinkels etc, maar heb je bericht her en der gedeeld. Wie weet reageert een van mijn volgers/vrienden hier die jou verder kan helpen.

  Beantwoorden
 2. zwartraafje
  zwartraafje zegt:

  Wat een leuk vooruitzicht Connie. Ik kan je zelf geen tips geven maar misschien kan ik hier na jullie vakantie wel zelf tips vinden. Schotland zou ik immers graag een keertje willen bezoeken. De kans is het groot dat het bij dromen blijft maar mocht het toch ooit werkelijkheid worden dan zijn tips uiteraard ontzettend welkom. Zeker wanneer ze boekgerelateerd zijn. Ik vind trouwens dat je echt stralend op die profielfoto staat.

  Beantwoorden
  • Connie Flipse
   Connie Flipse zegt:

   Wie weet kom je nog in Schotland , wij dromen er al meer dan 25 jaar over en nu gaat het e ht gebeuren . Als ik mooie boeken winkels tegenkom zet ik ze op de foto .
   De profielfoto was een paar jaargeleden een kado van Jeroen . Ik mocht toen inclusief kapper en make-up glamour foto’s laten maken . Ontzettend leuk om te doen .

   Beantwoorden
 3. Nienke Pool
  Nienke Pool zegt:

  Mooi verslag! Wat heb je het druk. Leuk dat je zoveel met Boek10 doet. Het leuke aan boekenbloggers vind ik: ze discrimineren niet: een onbekende auteur wordt met net zoveel respect en liefde behandeld, benaderd en besproken als de grote namen. Heel fijn.

  Beantwoorden
 4. Elly
  Elly zegt:

  Wat een mooi vooruitzicht, een reis naar Schotland.
  Helaas kan ik je niet aan info over boekenzaken in Schotland helpen.
  Ik ben er nog nooit geweest, maar wens jullie alvast een fijne reis en heel veel mooie dingen.
  Ik heb wel iets gelezen wat zich afspeelt in Schotland o.a. de boeken van Diana Gabaldon, de reiziger serie.
  Waarnaar ook de tv serie Outlander is gemaakt.

  Beantwoorden
 5. Alex Hoogendoorn
  Alex Hoogendoorn zegt:

  Wat een prachtige foto in de preview, Connie! En als tip: de van oorsprong Nederlandse auteur Michel Faber woont in Schotland. Ik heb alleen gelezen dat hij alleen interviews in het Engels geeft, aangezien hij daar door de jaren meer vertrouwd mee is geraakt dan het Nederlands.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.