JMF_20160803-0007

Nieuwsflits augustus 2016Nieuws

Het is al een tijdje geleden dat ik een nieuwsflits op mijn blog geplaatst heb, dus vond ik het een goed idee om weer wat feitjes over Connie’s Boekenblog op een rijtje te zetten.

Hou morgen mijn blog in de gaten want in het kader van “Wie jarig is trakteert” heb ik op 4 augustus een leuke winactie op Connie’s Boekenblog.

JMF_20160803-0008In september bestaat Connie’s Boekenblog 3 jaar en dat wil ik net als vorig jaar uitgebreid vieren met mooie winacties. In de loop van het jaar heb ik al leuke aardigheidjes gekocht om te verloten en er liggen al rollen inpakpapier klaar om alles feestelijk te verpakken. Nu alleen nog wat chocolade kopen om er bij te doen want dat was vorig jaar een groot succes.
Ook mag ik van een aantal uitgevers prachtige boeken weggeven (een deel ligt hier al klaar) waarvan ik er zelf eerder al een aantal met veel plezier gelezen heb, maar ook boeken die ik nog niet gelezen heb. En die zijn zo leuk dat het bijna jammer is dat ik zelf niet mee mag loten.

Vrijdag 5 augustus gaan Jeroen en ik naar Castlefest. Ik heb er ontzettend veel zin in en duim al dat het dan droog is. We gaan hopelijk genieten van de sfeer en de mooie kostuums, de muziek en…. ook natuurlijk gezellig langs de aanwezige auteurs en boeken kijken. Ik laat in mijn verslag van Castlefest nog weten met hoeveel boeken we naar huis zijn gegaan. Jeroen gaat weer veel foto’s maken en daar komen er ook een aantal van bij het verslag.

De laatste tijd heb ik een aantal auteurs geïnterviewd (Kim ten Tusscher, Annemarie Bon, Jasper Polane) en dat vond ik erg leuk om te doen. Ik heb nog geen concrete plannen of afspraken met auteurs maar ben zeker van plan om meer interviews te gaan plaatsen.

Kleuren voor volwassenen is iets wat me al een flinke tijd interesseert, ik heb kleurboeken besproken op mijn blog en heb steeds wat geoefend en uitgeprobeerd. Ook heb ik veel tutorials gekeken en op diverse blogs met interesse van alles gelezen over de diverse materialen.
En hoe meer ik er mee bezig ben hoe leuker het wordt. Hoewel ik ook even op het punt gestaan heb om er mee te stoppen omdat ik zo onder de indruk was van de kunstwerken die ik op Facebook en het internet voorbij zag komen. De moed zakte me eigenlijk in de schoenen. Gelukkig wat dit maar even en hield ik mezelf voor dat plezier hebben in het oefenen en kleuren toch het meest belangrijk in. Nu die knop om is durf ik ook mijn kleurwerken en oefenwerk met jullie te delen. Ik ga regelmatig wat over mijn kleuren en mijn geëxperimenteer hier op mijn blog plaatsen.
En ook ga ik weer wat boeken bespreken.JMF_20160803-0007

Doordat wij in ons huis bezig zijn geweest met verbouwen (waar natuurlijk meer energie en tijd in ging zitten dan gepland) loop ik wat achter met lezen en recenseren.

Boeken die ik de komende tijd ga lezen / recenseren zijn o.a.

  • Bus van Geluk – Laurens Nurbey
  • Reset jezelf – Femmy ten Cate
  • Judaskus – Linda Jansma
  • De test – Hjorth Rosenfeldt
  • In de voetsporen van de heldin – Edith de Wit
  • De illusionist – Drew Chapman
  • Het lucifer Dilemma – Tim Lommers

JMF_20160803-0004Morgen verschijnt het boek De laatste deelnemer – Alexandra Oliva. Ik mocht het al vooruit lezen en plaats ook morgen mijn recensie (zeker lezen want ik kan alvast verklappen dat het een aanrader is).

JMF_20160803-0003Voor Fantasywereld liggen al klaar:

  • Baas van de wereld – Pieter Koolwijk
  • Half licht – Sally Green
  • Maalstroom – Pepper Kay

Tot de volgende nieuwsflits!

4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.