Nieuwsflits / Boekenlijstjes april 2016

Het is al weer een tijdje geleden sinds de laatste nieuwsflits, dus het leek me een goed idee om weer eens het een en ander over mijn blog op een rijtje te zetten.

Vorige maand heb ik geen boek besproken van mijn Elly’s Choice abonnement en ik ga dat ook niet meer op vaste basis doen. Nog steeds ben ik heel blij met de mooie boeken die ik iedere maand voor weinig geld in mijn digitale boekenkast kan zetten.
Maar naast het recenseren wil ik ook weer wat vaker boeken uit mijn kast en van mijn e-reader even lekker tussen door lezen. Waarbij ik misschien aangeef dat ik het boek gelezen heb en hoe ik het vind maar meer niet. Dat is ook heel leuk om te doen. En zo nu en dan, maar niet meer op vaste basis bespreek ik weer een boek van Elly’s choice.

Hoewel het driejarig bestaan van mijn blog pas in september is ben ik toch al aan het nadenken over leuke winacties. Ik wil er ook dit jaar een echte feestmaand van gaan maken. Vorige week heb ik al een kleinigheidje gekocht om te verloten. In de loop van de komende maanden wil ik vaker op pad gaan om zo wat leuke dingen te verzamelen. Winkelen met een doel.

Hoewel ik er al een artikel aan gewijd heb vind het toch erg leuk om ook in de nieuwsbrief te vermelden dat Jeroen geslaagd is voor de Fotovakschool.

Connie’s boekenblog heeft een gediplomeerd maar nog belangrijker een enthousiaste blogfotograaf.

Op het moment loopt er nog één winactie op mijn blog. Maar ook in de andere maanden van dit jaar zal er iedere maand (minimaal) één winactie op mijn blog staan.

Wat activiteiten betreft staat er nog niet zo heel veel op de planning doordat ik me even wat minder fit voelde. Toch zijn er een paar evenementen waar ik al naar uit zie. Het is heerlijk dat onze kids dan altijd zonder mopperen thuis voor Bobbie zorgen zodat wij zorgeloos weg kunnen.

 • zaterdag 16 april ga ik auteur Ellen Lina ontmoeten. Samen met een aantal andere winnaars die ook een high tea en ontmoeting met Ellen Lina gewonnen hebben. Ik zie er naar uit.
 • 22 april ga ik samen met Jeroen naar de feestelijke boekpresentatie van de thriller Maestra van L.S. Hilton.
 • In het week-end van 23 en 24 april is er Elfia en daar gaan we één van de dagen naar toe. Genieten van de sfeer, langs de boekenstands en mijn ogen uitkijken vanwege de mooie kostuums. Hopelijk is het dan droog dat is toch stukken gezelliger!
 • Op 3 juni is er weer een Thrilleravond bij boekhandel Paagman in Den Haag. Daar wil ik ook graag naar toe want vorig jaar vond ik het zeker de moeite.

Het is ook al weer een tijd geleden dat er een interview op mijn blog stond. Eigenlijk jammer want het is erg leuk om te doen en er is over het algemeen veel belangstelling voor bij de lezers van Connie’s Boekenblog. Dit punt zet ik op mijn To Do lijst. Wordt vervolgd…

Mijn Boekenlijstjes

Al gelezen maar nog geen recensie geschreven:

 • Het spel – Amanda Prowse
 • De ondergrondse orde – Mark Frost
 • Het zwaard van het noorden – Luke Scull

Op het moment lees ik:

 • De stad van de Alchemist (De verborgen universiteit deel 3) – Natalie Koch
 • Tegenwicht – Conny Hoogendoorn. Dit zijn korte verhalen en dus prima te lezen naast een ander boek. Korte verhalen vind ik ook het prettigst om met tussenpozen te lezen zodat ieder verhaal de kans krijgt om even te bezinken.
 • Jaarringen – Karel Eykman. Dit zijn 80 gedichten die samen het leven van de auteur weerspiegelen.

Creatieve boeken: 
Na kleuren en kleuren op nummer ga ik nu het boek Hirameki uitproberen. Hierbij is het de bedoeling om van vlekken een tekening te maken.

Blogtour:
Er zijn de komende tijd twee boeken waarvoor ik mee ga doen aan een blogtour

 • Grote kleine leugens – Lianne Moriarty
 • Stockholm Delete – Jens Lapidus

Voor Fantasy Wereld ga ik Driesterren Kroon van J.D. Rinehart lezen en recenseren.

Andere boeken die ik de komende tijden ga lezen en recenseren zijn onder andere:

 • Alecto – Xenia Kasper
 • Verspilde liefde – Kyra Rutgers & Mattieu Slee
 • De ideale dochter – Amanda Prowse
 • Alleen maar helden – Charles Lewinsky
 • Bus van geluk – Laurens Nutbey
 • Vijftig – Ina Hollander
 • Zomermeisjes – Jobien Berkouwer
 • Het isolement – Chantal van Mierlo

Dit is hoe de planning er ongeveer uit ziet. Mijn ervaring is dat dit deels ook gaat lukken maar er zullen ook boeken bij komen of pas later gelezen worden. Voorlopig heb ik weer een heleboel mooie en verschillende boeken om naar uit te zien. En daar wordt ik als rasechte boekenwurm erg blij van.

Groetjes van Connie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.